Modul-System - Duurzaamheid is de kern van wat we doen

Onze toewijding aan duurzaamheid  beïnvloedt elke fase van ons werkproces, van het concept,  tot het testen, de productie en de assemblage tot aan u,  de  eindgebruiker. Lees verder  voor  meer  informatie.

Samenwerken om de uitstoot van kooldioxide te verminderen

 

Ultrahoge-sterktestaal

Staal vormt de kern van de  duurzame oplossingen  bij Modul-System. Het is het meest gerecyclede materiaal ter wereld en het materiaal dat het grootste aantal keren kan worden gerecycled met behoud van zijn eigenschappen. Ons ultrahoge sterkestaal biedt  ongelooflijk  lichte producten, die helpen het gewicht van het voertuig te minimaliseren, wat bijdraagt aan een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot van koolstofdioxide.

"Volgens onze levenscyclusanalyse is onze grootste bijdrage aan het milieu dat we werken met de lichtste materialen die beschikbaar zijn. Dit beperkt de impact die onze oplossingen hebben op het milieu zoveel mogelijk gedurende de levensduur van het voertuig."

David Mickelson, CEO van Modul-System.

Uitrusting voor elektrische voertuigen

Een laag gewicht is nog belangrijker in elektrische voertuigen, omdat de levensduur van de batterij,  en dus  de  totale  kilometerstand, wordt verlengd wanneer het  totale voertuiggewicht wordt verminderd. Ons  doel  is om producten te produceren en te ontwikkelen die bijdragen aan een duurzamere manier van leven en we investeren in producten waarmee  onze  klanten hun  impact op het klimaat kunnen  verminderen.  We zijn er trots op dat we producten hebben ontwikkeld die ook  geschikt  zijn voor elektrische voertuigen.  Onze oplossingen kunnen worden  geïnstalleerd zonder in de carrosserie van het  voertuig te boren, wat ook helpt de waarde van het voertuig te behouden.

Het grootste deel van het staal dat wordt gebruikt bij de productie van onze producten wordt geproduceerd door SSAB, marktleider in de vermindering van kooldioxide-emissies per ton geproduceerd ruwijzer. SSAB streeft ernaar om de eerste  fabrikant te zijn die fossielvrij staal produceert,  een ontwikkeling  die we  graag zouden zien in  toekomstige Modul-System-producten.   

Investeren in de toekomst

Wanneer u op  zoek bent naar een investering in moderne, duurzame voertuigoplossingen,  kan Modul-System u bij elke stap helpen om uw behoeften te analyseren en de perfecte oplossing te  creëren. Ons product ondergaat  strenge  kwaliteitscontroletests,  zodat uw  bedrijf zal profiteren van duurzame producten.   Onze inrichting kan ook worden overgebouwd indien  de noodzaak zich voordoet. Met Modul-System doet u een investering  in de toekomst, zowel voor uw  bedrijf als voor het milieu.

Duurzame en langdurige relaties

 

Gebouwd op een stabiele basis

Modul-System werkt  aan het opbouwen van duurzame relaties met onze klanten, zakenpartners  en leveranciers. Ons doel is om een veilige en stabiele basis te creëren voor de groei van het bedrijf en het succes op lange termijn. We  zijn toegewijd aan het handhaven van een goede werkomgeving die onze medewerkers in staat stelt om te gedijen en  te groeien. We zijn er trots op dat onze bedrijfscultuur heeft geresulteerd in een geweldig personeelsbehoud en een aantal zeer ervaren teamleden. Dit betekent dat onze klanten goed worden geholpen door medewerkers die hun behoeften goed kunnen inschatten. Veel van onze klanten hebben al vele jaren het zelfde contact bij het bedrijf,  dat noemen we ook duurzaam!

Een geschiedenis van innovatie

We zijn er trots op het  langst bestaande bedrijf  in  onze  branche te zijn, al meer dan 50 jaar! In  2022  maakt Modul-System  20 jaar deel uit van de  Lifco  groep. Onze lange reis, heeft ons een uitstekend beeld gegeven  van waar onze klanten naar op zoek zijn en  de  ervaring om te weten  welke  materialen de beste  resultaten zullen  opleveren. 50 jaar later is Modul-System nog steeds de drijvende kracht achter  innovatie  en  het vinden van creatieve oplossingen voor de behoeften van onze klanten. Als echte pioniers zijn we altijd bezig met het verkennen van  nieuwe  ideeën en het verbeteren van reeds ontwikkelde resultaten.

Duurzame werkomgeving

We willen de beste  werkomgeving creëren voor iedereen.   Daarom ontwikkelt  Modul-System   producten die een veilige en hoogwaardige omgeving bieden voor  onze  klanten. Onze Modul-Floor heeft bijvoorbeeld een oppervlaktelaag van  aluminium met hoge grip die het risico op uitglijden vermindert en het reinigen vergemakkelijkt. Onze ladegrepen zijn ergonomisch ontworpen en de lades kunnen  helemaal  uitgetrokken worden. Wij  leveren verlichting voor zowel de binnen- als buitenkant van het voertuig, waardoor een veilige en efficiënte  werkomgeving wordt  gecreëerd.   Onze sjorogen stellen u in staat om  zware ladingen vast te zetten, het risico op persoonlijk letsel te verminderen en schade aan inrichting/lading/voertuig te voorkomen.

Slimme oplossingen die bijdragen aan het verminderen van  emissies,  waardoor de economische duurzaamheid wordt vergroot

 

Soepele innovatieprocessen

Het verlagen van de kosten met behoud  van een hoog niveau  vereist  een  solide  basis. Onze  langdurige relaties hebben ons in staat gesteld om een kosteneffectieve productie te ontwikkelen,   gekoppeld aan een soepel  innovatieproces. Onze  hoge  personeelsretentie   heeft ons in staat gesteld om een ervaren team op te bouwen met  veel inzicht  in de  branche, waardoor we een efficiënte workflow kunnen ontwikkelen.  Onze  aanhoudende groei heeft ook geleid tot het creëren van veel nieuwe banen, vooral in onze snel groeiende  digitale  dienstensector. 

 

Duurzame productontwikkeling

Modul-System heeft aanzienlijke middelen geïnvesteerd in  productontwikkeling    en  we  werken hard om bestaande systemen te verbeteren en nieuwe oplossingen te  ontwikkelen  die onze klanten voorbereiden op de toekomst. We werken aan slimme oplossingen die onze  klanten en de planeet ten goede komen  door onze negatieve impact ophet milieu te  beperken.

Tien jaren geleden begon Modul-System de meeste van onze vergaderingen digitaal te houden  en dit vooruitstrevende  idee resulteerde al snel in besparingen in zowel tijd als emissies, waardoor ons team de mogelijkheid kreeg om meer  tijd te besteden aan het werken aan systemen en oplossingen die wereldwijd voordelen bieden aan onze klanten.

.

We zijn gepassioneerd naar het vinden van slimme oplossingen en  we kijken ernaar uit om onze  toekomstige innovaties met u te delen. 

Lees meer

De website maakt gebruikt van cookies.  Lees meer

Aanvaarden