Houten versus stalen bedrijfswageninrichting

Houten versus stalen bedrijfswageninrichting

-

De keuze van de juiste bedrijfswageninrichting is een belangrijke beslissing. Een niet-vastgezette lading kan verschuiven, krassen of deuken en lekken veroorzaken en uw voertuig omtoveren in een kleverige, onplezierige en gevaarlijke puinhoop. Door uw voertuig op de juiste manier in te richten, maakt u niet alleen slim en veilig gebruik van de auto, maar werkt u ook prettiger en efficiënter.

Het is bij de keuze van de juiste inrichtingsoplossing belangrijk om rekening te houden met wat er vervoert gaat worden in het voertuig. Denk na over vragen als de gebruiksfrequentie, de belasting, de grootte en de kwetsbaarheid om te bepalen welke inrichting het best op de werkzaamheden van uw organisatie is afgestemd. Ook dienen bedrijven bij de inrichtingskeuze rekening te houden met het meest geschikte materiaal, aangezien de mogelijkheden uiteenlopen van hout tot staal.

 

 

Een kwestie van gewicht

Sommige bedrijven zullen in eerste instantie voor een zelfgemaakte, houten inrichtingsoplossing gaan. Een multiplex vloer en houten rekken kunnen inderdaad een eenvoudige en goedkope oplossing zijn. Als u alleen wat gereedschap meeneemt om geleverde consumentenproducten te monteren, zijn er verschillende sets verkrijgbaar die binnen een dag kunnen worden gemonteerd.

Onthoud echter wel dat hout zijn beperkingen kent. Het lijkt misschien een goede manier om het interieur van de bedrijfswagen te beschermen, maar moet wel steeds weer worden behandeld om geen vloeistoffen te absorberen. En de belangrijkste beperking van hout is het gewicht. Hout is zwaar en een houten inrichting is van invloed op het laadvermogen van het voertuig. Het laadvermogen van een bedrijfswagen staat gelijk aan het brutogewicht. Dit is het wettelijk toegestane totale gewicht van de eigen massa plus de passagiers en lading. Het is belangrijk om het laadvermogen van een bedrijfswagen aan te houden om veilig en wettelijk juist te rijden. Bij overbelasting van de maximale asdruk van een bedrijfswagen, kunt u worden beboet.

Welke bedrijfswageninrichting u het best kunt kiezen is dus niet eenvoudig, omdat veel units het gewicht van uw voertuig aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Een goed alternatief voor hout is hoge-sterktestaal. Modulaire, stalen inrichtingssystemen zijn eenvoudig te installeren en wegen minder dan hout. Hetzelfde type inrichtingssysteem van staal weegt de helft van een houten inrichting.

 

 

Door een lichtgewicht en hightech stalen inrichting te gebruiken, kunnen forse besparingen worden bereikt. Dankzij een lager gewicht van de inrichting van het voertuig kunnen bedrijven het laadvermogen van het voertuig behouden en het gewicht op andere gebieden verhogen. Namelijk met lading of uitrusting. Doordat u per keer meer kunt meenemen, kunt u meer leveren en minder ritten per dag maken. Dit zal een positieve invloed hebben op de efficiëntie van uw bedrijf en dus ook de kosten. 

Een zware bedrijfswageninrichting zal bovendien tot een hoger brandstofverbruik leiden wat een negatieve invloed kan hebben op de kosteneffectiviteit, met name voor fleetoperators. Een lager brandstofverbruik leidt niet alleen tot kostenbesparingen, maar heeft ook een positieve invloed op de kooldioxide-uitstoot van een organisatie.

Een kwestie van veiligheid

Maar bij bedrijfswageninrichtingen gaat het niet alleen om laadvermogen en winstmarges. Een slecht beladen voertuig kan het verschil maken tussen leven en dood. Achter in een voertuig kunnen allerlei zaken liggen. Het feit dat gereedschap in een koffer is opgeborgen betekent nog niet dat het ook veilig is opgeborgen. Zelfs ongevaarlijke items kunnen bij een aanrijding dodelijk zijn.

Met het oog op de veiligheid moeten de bestuurders van bedrijfswagens en de fleetmanagers zich dus bewust zijn van de gevaren. Met het oog op de aansprakelijkheidsverzekering van de werknemers zullen veel grotere bedrijven voor inrichtingen kiezen die hun prestaties hebben bewezen bij botsproeven.

Slecht ontworpen inrichtingssystemen zijn niet bestand tegen de specifieke belasting van aanrijdingen. Sterker nog, de inrichting zelf kan worden gelanceerd. Een houten inrichtingssysteem kan heel stevig lijken als er wordt geremd en er bochten worden genomen, maar kan bij een aanrijding problemen geven. Een houten inrichting valt bij een ongeval uit elkaar en terwijl veel mensen denken dat het tussenschot hen beschermt, zal de apparatuur er gewoon doorheen vliegen.

Hoe dan ook mag een inrichting na een ongeval nooit worden hergebruikt. Denk er verder aan dat een stalen inrichting weliswaar kan verbuigen, maar dat er veel grotere krachten nodig zijn om staal te laten breken dan hout.

 

 

Return on investment voor een bedrijfswageninrichting

Hout lijkt misschien wel een goedkopere oplossing voor een bedrijfswageninrichting, maar een stalen oplossing is op de langere termijn rendabeler. Hout neigt er naar een fit-and-forget oplossing te zijn met een beperkte levensduur. Ook kan een houten inrichting niet even van het ene naar het andere voertuig worden verplaatst. Dat betekent dat u bij aanschaf van een nieuw voertuig ook een nieuwe inrichting moet aanschaffen.

Een modulaire, stalen bedrijfswageninrichting is vaak een meer veelzijdiger oplossing. Stalen systemen zijn veel veiliger en ontworpen om langer mee te gaan, waardoor de return on investment hoger is.

Stalen bedrijfswageninrichtingen bieden verder meer functionaliteit. Hout is veel dikker dan staal, wat problemen oplevert bij de ontwikkeling van een gestroomlijnde oplossing voor opslag en inrichting. Een goed ontworpen stalen inrichtingssysteem zal het meeste uit de beschikbare ruimte halen. In het beste geval kunt u misschien wel met een kleinere auto toe.

 

 

Van veilige koffers voor elektrisch gereedschap tot kasten voor onderdelen;  met stalen inrichtingssystemen kunnen allerlei functies worden ingebouwd. De systemen gaan langer mee, zijn veelzijdiger en kunnen worden overgezet van het ene in het andere voertuig. En bij een eventuele inruil, zullen ze extra waarde toevoegen aan het voertuig.

Een stalen kwaliteitsinrichting verbetert de operationele efficiëntie. Aangezien het voertuig beter georganiseerd is, wordt er efficiënter gewerkt en wordt het ideale, professionele beeld uitgedragen van elk bedrijf.

Lees hier meer over onze lichtgewicht inrichtingsoplossingen of neem contact met ons op om uw wensen te bespreken.

De website maakt gebruikt van cookies.  Lees meer

Aanvaarden